Valóság az a világ, amit magad köré teremtesz

Valóság az a világ, amit magad köré teremtesz

Ami a címből kimaradt

2016. július 09. - Rókaregeróka

Először is a mondat eleji "A" betű .

" A valóság az a világ, amit magad köré teremtesz"

Igazából nem tudom, honnan ragadt rám ez a mondat.
Lehet, hogy önmagamtól idézek, de jól alkalmaztam már tumblr-re is, akkor megteszi ide is.

Igazából megkaptam már több helyről az írásaimra a pozitív kritikát, ígyhát úgy gondoltam, nem az elfajult facebook-ot terhelem meg ezzel a tevékenységgel, - nem mellesleg anonim is maradhatok mellé, amni a mai világban ugye nem egy hátrány-, hanem indítsunk egy blogot.


Remélem, jól viselem majd.

Remélem, az egyszeri betévedt olvasó is jól viseli majd :)

Sir  Rider Haggard Ayesha-ja a rendszerváltás korabeli éves Füles magazinban található történet volt.

Mint 6-8 éves, épp olvasni tanuló kiskölyköt magával ragadott az első találkozás a felnőtt irodalommal, a legendákkal és a misztikummal.

Ayesha, az afrikai eldugott bennszülött civilizációi fehér istennője örökké él egy energiaoszlop lévén, amibe beleállva sosem veszti el huszonéves hamvasságát, illetve olyan ragyogással ruházódik fel, hogyha halandó reá néz, rögtön szerelembe esik vele. 
Az ókori egyiptomból menekült bukott pap, Kallikratész és egyiptomi herceglány szerelme a partra vetődve felleli ezt a rejtett civilizációt, és Ayesha beleszeret Kallikratészba. Ám az egyiptomi herceglány mágiája ki tudja bűvköréből vonni a papot, így a fiatal pár az istennő bosszúja elől menekülni kényszerül, de Ayesha szörnyű haragjában keze emelésével halálra sújtja a férfit. 

Az egyiptomi hercegnő várandósan menekül a Földközi tengeren át Európa felé, hogy gyermekét görög-honban megszülje, és felruházza a küldetéssel, hogy menjen el, keresse meg az önhit istennőt és próbálja megbosszulni apja halálát, de ha nem , fiára hagyja örökül a küldetést.

A feladat generációról generációra száll, még eljut a 20. századi Angliába, ahol is Kallikratész sokadik leszármazottjaként a rá teljesen hasonlító kis Leon-t TBC-től haldokló apja egy egyetemi tanártársa gondjaira bízza, s vele a ládikát, mely bár csak 18 éves kora után nyitható ki, tartalmazza élete küldetését .

A többit illik nem megírni :)


A bejegyzés trackback címe:

https://ayesha.blog.hu/api/trackback/id/tr168877022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása